Micologia Forestal

Gestió silvícola de boscos productors de bolets. Desenvolupant noves eines de gestió per a la integració de recursos micològics en la planificació forestal com a instrument pel desenvolupament rural.

Els fongs tenen un rol important en l’ecosistema forestal, participant activament en els fluxos d’energia i establint interaccions entre ells i/o altres organismes. El sistema fúngic es troba a la base de les cadenes tròfiques, sent font d’aliment per a diferents animals, participen en la degradació de la matèria orgànica, regulen els cicles dels nutrients i a més a més estan relacionats amb la salut i la nutrició dels arbres. A part del component ecològic, els fongs tenen una creixent importància econòmica i social. Per tal d’augmentar la competitivitat del sector forestal i rural es pot aplicar una gestió sostenible i multifuncional que permeti potenciar la producció de bolets i la gestió dels boscos.

Objectius de la línia de treball de Micologia Forestal són:

Estimació de la producció i diversitat micològica a Catalunya

Integració de la producció micològica a la gestió silvícola (micosilvicultura)

Política de regulació de la recol·lecció de bolets

Valoració de l’activitat recreativa micològica

Els projectes i productes obtinguts en aquesta línia de treball els podeu trobar als següents enllaços:

Projectes

Productes obtinguts

Be Sociable, Share!